Woensdag 04 augustus 2021

Van graan naar brood, eigen kruidentuin, een molen, zelfs een dorpsdokter hebben ze in Hilvarenbeek (wat waren dat slagers vroeger zeg) en zien hoe een melkveehouderij werkt (wat een prachtige koeien waren er)

Weer genoten vandaag, lekker weer, goede sfeer tussen de kinderen en leuke activiteiten, wat willen we nog meer 🙂

Vertrokken vanaf Don Sarto met een heuse huifkar (wel met tractor, maar net zo leuk)

Aangekomen bij de molen van Hilvarenbeek en dara hebben we het kruidentuintje, dorpsdoktermuseum en de molen alledrie bij elkaar, we hebben genoten en stiekem veel geleerd. Wat zijn ze leergierig zo tussen al die planten en we waren verbaasd hoeveel kinderen planten zo konden benoemen, leuk om te ervaren. Zo blijft leren leuk.

Wij mochten helemaal tot aan de top van de molen, dat was stiekem best hoof en verschillende kinderen moesten toch even hun angst overwinnen, maar we zijn er allen heelhuids uitgekomen en hebben veel informatie gekregen van de twee molenaars, nog bedankt molenaars!

Voor de lunch zijn we lekker naar de Flierefluiter gelopen, jazeker nog even op bezoek bij juf Anneke, voor heerlijke….frietjes!

Na een heerlijke lunch zijn we weer met de huifkar naar de melkveehouderij een dorp verderop gereden.
Daar heeft Ron ons weer alles verteld over de melkveehouderij, de koeien en hun vreemde gewoontes en hebben we een rondleiding gehad in de melkveehouderij.
Zijn vrouw Renske heeft ons dan weer uitgedaagd met een vragenlijst, waarvoor we weer de hele boerderij af moesten lopen om alles te kunnen beantwoorden.
Stiekem absorberen die kinderen heel veel tijdens zo’n bezoek, er waren maar weinig vragen die niet beantwoord konden worden, 80% was goed beantwoord door iedereen.

Wist je dat een koe 100 liter water drinkt en daarvan 32 liter melk maakt, in een heel proces natuurlijk, maar toch dat is wel veel.