Woensdag 17 juli 2019

Ja hoor we zijn weer allemaal wakker en aanwezig, even lekker ontbijten..wat kunnen die kinderen eten zeg.

We gaan met de bus naar..

Bezoekerscentrum de Flierefluiter

Daar gaan we heerlijke taarten maken en vogelhuisjes schilderen en pimpen, wauw wat een kunstwerken van taarten en huisjes, het zijn echte kunstenaars met oog voor detail.

Natuurlijk even wat drinken en een lekkere koek tussendoor en even luchten, is ook heel belangrijk voor de concentratie, soms moet je even kunnen uitwaaien.

En weer door, we wisselen even van tafel en activiteit en gaan er weer geconcentreerd tegenaan, kijk die toewijding toch eens.

Dat was even hard werken, maar wel heel leuk. Lekker even lunchen en even lekker ravotten en we maken ons weer klaar voor de reis met een..

Jazeker een echte huifkar, lekker hobbelige weg, maar dat houdt de kinderen niet tegen om ons zomerschoollied uit volle borst te zingen, onder leiding van..Kendra.
Goed gedaan meid, je kent het lied al helemaal uit je hoofd.

Met de huifkar zijn we aangekomen bij boer en boerin Ron en Renske.
Ron neemt ons mee voor een rondleiding in zijn zuivelboerderij en laat ons zien waar de koeien gemolken worden, waar ze lekker kunnen eten en tot rust kunnen komen.

Die kalfjes hé, zo lief.
Boer Ron verteld ons nog over wat de kalfjes eten en drinken, hoe oud koeien kunnen worden, hoe ze verzorgd worden en nog heel veel meer.

Nu is het aan ons om de opdrachten goed te vervullen, we gaan aan de slag met een mooie vragenlijst over de boerderij en al zijn onderdelen..zwaluwnesten, wat zijn dat nu weer?

Na zoveel inspanning hebben we wel wat ontspanning verdiend, even lekker wat drinken en lekker spelen.

Hé wat hebben jullie nu weer gevonden? Wie vertelt het morgen aan juf Jet?

Daar gaan we weer lekker met de bus terug naar school.

We hopen dat jullie een hele leuke dag hebben gehad en stiekem veel hebben geleerd van de boer en het maken van taartjes en pimpen van de vogelhuisjes.

Tot vrijdag allemaal!